My turbo car project is completed successfully-Nissan cefiro a31 manual

nissan cefiro a31 rb20det
 
 


My turbo car project is completed successfully, with new white paint, new bumper,new body kit.
rb20det engine equipped and certified passed by the road transport department (JPJ).

specifications

> Gbx manual LSD<

 >Rear axcl - Silvia<

>Shock absorber - Tein fully adjustable<

>4ports caliper - R32<

>Front strck bar - Nismo<

>Fuel regulator+meters- Original Sard <

>Standard Intercooler - Original Turbo<

>Pping 3inc ssteel - Straight<

>Spacer 2piece - Super Custom<

>Fully convert - Body kit<

>ECU - Mines<

>Blow off - Blizt<

>Boost meter - Original Apexi<

>4.5 mufler - Original Apexi<

>Pillw ball - Cusco<

>HKS meter - Temp<

>2way alarm System - with engine Remote starter<

>Max speed - 245km/j test by speed meter<


>Rims 17 weds artisan - rear/8jj_front/7.5jj<

>Front headlamp - ICI<

>momo steering<

>momo gear knob<


>pivot voltage stabilyzer<

>Rear lamp - Last model A31 (RED)<

>Side mirror - Auto flip<

>Front tyre - 215/45/17/Silverstone<



>Rear tyre - 225/45/17/Falken<

>samco silicone hose<




>fuel pump-r32<


>nismo frame plate<

>with all new tyre<
preview
ready for drive,drift,dragg,spinnnnnnn...... vvvroooooommm

75 comments/pendapat:

tam said...|Reply This Comment|

rm28,500 negooo

mazdaspeed v6 said...|Reply This Comment|

oiiiii....mari mari ...murah tuuu..bleh nego lagi tu......power keta nih....

tam said...|Reply This Comment|

mazdaspeed v6 tokey accessories keta welcome2....

Anonymous said...|Reply This Comment|

tam,last harga brapa?

Anonymous said...|Reply This Comment|

bro.. upload la gambaq interior, aku mmg berminat nak beli ni, tp nak tgk interior dulu. baru2 ni wife aku ada call bro. insyaallah mggu depan kmi p penang rikie kereta bro ok..

JAT said...|Reply This Comment|

aa aku minat gak ni,upload gamba lg le>>BUDAK SETAPAK

tam said...|Reply This Comment|

to jat dan anonyms gambar terbaru akan menjelma tepat 12malm ni,

indianapolis nissan leaf said...|Reply This Comment|

Wow !! its a good news .Nissan cefiro is looking good .

tam said...|Reply This Comment|

indianapolis welcome to my blog and thanks...

Anonymous said...|Reply This Comment|

pak tam !ni cefiro dulu owner tu jual rm20k kebawah je.. sekrang u jual rm28k .. u untung la!

tam said...|Reply This Comment|

dulu dengan sekarang mana lebih cantik.?beza banyak tuuu..

xpitt said...|Reply This Comment|

salam en tam,

nak tanya harga kalo tolak bodykit, spacer, rim-rim, tayar and steering, agak2 brapa bole pi harga tu?

hafiz.

tam said...|Reply This Comment|

boleh kalau nak keta yang tkda barang2 tu,harga leh kasi murah gila lg,ada membe nak jual,takda rim,takda tayar,bodykit pun takda,enjin dengan kepala depan keta ja,murah harga tak sampai 5k,kat kedai potong pun banyak adaa....hu hu

Anonymous said...|Reply This Comment|

ha ha murah tu.!

tam said...|Reply This Comment|

selamat hari raya maaf zahir batin pada semua pengomen2 blog ni...

Anonymous said...|Reply This Comment|

bro kreta ni dah jual ke blom ?

tam said...|Reply This Comment|

belom jual lagi,tapi dah ada yang merisik-risik..keta ni yang aku sendiri pakai,tip top cond..

Anonymous said...|Reply This Comment|

Satu soalan cepu emas..kenape u nak jual bro...??

tam said...|Reply This Comment|

aku jual sebab ada projek lain,modal kurang,jadi terpaksa lepaskan satu untuk dapat satu yang lain..

Anonymous said...|Reply This Comment|

harap² jangan la terjual smpi pertengahan bulan 10 nih
sbb berminat
:D

tam said...|Reply This Comment|

he he..doa2 kan le..

mazdaspeed v6 said...|Reply This Comment|

kereta ni diakui oleh saya sendiri memang best...rasa rasa cam tak pakai minyak petrol jek sebab save gila babas....kami sama sama jalan jalan pada hari raya lepas..perjalanan dari kuala kangsar(kat sini isi penuh tangki)ke grik - kota bharu - kuala terengganu - dungun(lepak dungun semalam pastu patah balik ke kuala terengganu ( baru menyala warning light) isi balik baru rm 100....save gila minyak keta nie

tam said...|Reply This Comment|

pikap nissan mazda melompat2,
vr4 turbo ligan tak dapat,
memang rb20 minyak tak kuat,
tima kasih noo bagi pendapat.

hu hu..

Anonymous said...|Reply This Comment|

doa² le skali ye
xD

tam said...|Reply This Comment|
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...|Reply This Comment|

oh so
26k je ar ni ?
complete semua ke ?
eii x saba 2 minggu lebih je lg
:D

tam said...|Reply This Comment|

iyele..rotex pun leh guna sampai 6/3/2011..

Anonymous said...|Reply This Comment|

waa smpi taun dpn
tarikh roadtax tu mati pon hampir² ngan birthday je
umm
tpi kete ni ade sound system x ?
:D

tam said...|Reply This Comment|

sound system ala kadar je,bb aku kurang minat dgn audio ni,sekadar leh dgr sedap telinga ok la tu,tapi dalam tak minat pun speker blakang 3way jvc gak le eletronik antena lg he2.

kira barang yang terdapt dlm keta ni satu pun aku tak buang arr,termasuk modulator dgn memory kad 2gb yang ada 300lagu tu aku bg sekali la.. satu lagi bukan saja nak promote ni tayar belakang 2biji aku tukar baru hari raya retu resit pun simpan lg kalau nak tgok,hu hu..
keta ni aku tak pernah guna tayar second ooo,lagi satu alarm stelmate yang aku pasang kat keta ni leh start enjin keta guna remote dari jauh,nak matikan enjin dari jauh pun leh guna remote control gak (maklumlah rm600 punya alarm)..
tapi dinasihatkan jgn start enjin berhampiran dgn org yang ada penyakit jantung,kang tak pasal2 meninggal bb terkejut tuan keta takda tapi enjin tetiba hidup sendiri hu he..
dan alarm ni juga anti gegaran,kalo ada insan yang cuba rompak keta ni belum nak masuk baru tersentuh body keta ja tanpa membuang masa alarm tu akan menjerit sekuat hati sebelum sempat pencuri nak masuk..dan kat alarm tu ada screen kecik utk cek berapa suhu dalam kereta,jam,pastu gmbar bahagian mana keta ni cuba diceroboh,leh set pukul berapa nak hidupkan/matikan enjin keta,dan yang best sekali enjin keta takkan boleh hidup kalau tak tekan butang unlock sebelum buka,bb wiring trus ke komputer box..jadi kalo takat pencuri nak join2 wire utk hidupkan enjin,alamat memang tak leh hidup la enjin keta ni..
hu hu panjangnya komen akuuu..(maklumlah blog sendiri sapa nak marah aku he he)

Anonymous said...|Reply This Comment|

hehe bro jngn jual kene ni k
betol² berminat ya amat
2-3 minggu je lg
cash kan ?
:)

Anonymous said...|Reply This Comment|

beruntunglah sapa yg dapat beli kereta nie...klu aku tak beli ceffy yg ada skang..mmg aku tangkap keta nie...

tam said...|Reply This Comment|

Anonymous@Anonymous..
dalam masa terdekat mungkin tak jual lagi kot,sebab yang email dan telfn aku ramai,tapi setakat ni takda lagi yang datang tgok keta..hari ni aku ada di banting selangor,esok mungkin di putrajaya pla,enjin memang puas hati la,tak pernah masaalah kot jalan..walau jalan jauh..

Anonymous said...|Reply This Comment|

bgus la tu bro
dlm mase terdekat x jual lg
sbb aku dlm 2-3 minggu lg bru ade duit
:D

tam said...|Reply This Comment|

he he takkan lari gunung dikejar..kalau berkenan datang merisik dulu,nanti2 leh datang meminang trus..ko dari mana bro.?

Anonymous said...|Reply This Comment|

saye dri kapar bro
hehe

Anonymous said...|Reply This Comment|

bro skang da blek pinang ke ?

tam said...|Reply This Comment|

aku dah balik penang..aku g banting,bukit tinggi,putrajaya 2hari ja,sja jaln2 umah kawan2,kebetulan ada orang dari banting berkenan dgn rim super advance racing yang aku nak jual tu,aku bawa la sekali rim tu,alhamdulillah mamat tu tgok rim trus jadi beli rim tu,,org cakap 'sambil nyelam sambil minum air' le..

Anonymous said...|Reply This Comment|

ohh kete x jual lg ?
:D

tam said...|Reply This Comment|

keta masih ada lagi..

Anonymous said...|Reply This Comment|

bgos tu lgi 2 more weeks
:)

Anonymous said...|Reply This Comment|

minggu dpn saye dtg tngk kreta nih
:)

tam said...|Reply This Comment|

insyaallah kalau masih ada,tapi blm dtg,bgtau dulu nuuu..

Anonymous said...|Reply This Comment|

k sbb saya nak tngk dulu
lg pun saya balik kampung gak kt penang
so alang2 baik tngk skali
:D

Anonymous said...|Reply This Comment|

salam bro...ade member x nak swap cefiro ngan perdana evo-vr4?teringin plak nak pakai pusing blkg ni..nmpk cam syok je eh!!!mr-kapak

tam said...|Reply This Comment|

kalau swap nak kira cmna tu.?boleh aku tolong tanyakan pda member2..

Anonymous said...|Reply This Comment|

perghh barang baik ni..burn gak duit kahwin aku ni

Anonymous said...|Reply This Comment|

perghh!!!!cam best jer men cefiro..takpelah pakai yang mane ade dulu...hehehe

tam said...|Reply This Comment|

hu hu..memang best ooo..malam nanti akan ada 1post berkaitan cefiro ni,banyak lagi gambar aku akan upload masuk malm mati,klik kat button HOME kat sebelah atas blog ya kalau masuk sini malam nanti...gambar2 tu semua semasa aku jelajah timur barat dengan cefiro ni..

Anonymous said...|Reply This Comment|

condition keta nie brapa peratus ok bro?

tam said...|Reply This Comment|

keadaan keta tip top,enjin mantop..cat baru sebulan cmtu,takyah nak repair2 pa.. jual bb nak guna modal niaga...kalau ikutkan hati,sayang ooo keta ni..

Anonymous said...|Reply This Comment|

hey bro..kereta ni ada lg x?

tam said...|Reply This Comment|

keta masih ada..

Anonymous said...|Reply This Comment|

cantik..boleh bagi telefon no. bro?
i call kat bro.. bro tinggal kat penang mana?

tam said...|Reply This Comment|

tingalkan nmbor telfn kat sini,nanti aku hallo hang, aku dok penang area pantai segate

Anonymous said...|Reply This Comment|

aku dah send email kat hang..

tam said...|Reply This Comment|

apa tajuk email ang tu,takdak la dalam mailbox aku..

Anonymous said...|Reply This Comment|

cefiro A31 lah.. apalah.. hahaa...

Anonymous said...|Reply This Comment|

salam,kete ni masih ada lagi ka..serius minat gile..nk paksa suami saya amik keta ni la..tgh tunggu loan..huhuhu

tuan keta said...|Reply This Comment|

ada lagii...harga bleh nego sampai lebam..

Anonymous said...|Reply This Comment|

okies..loan dah ok nnt kami pi tgk keta..nnt suami saya akan conctact paktam blk..yer..

tuan keta said...|Reply This Comment|

ok beress...

tam said...|Reply This Comment|

tapi nak tanya suami cik ni yang mai tgok keta kat pantai segate hari tu ka atau yang nama ARAI dari perlis.?

Anonymous said...|Reply This Comment|

hey bro.. tak balas mail saya pun ?? tak terima ke?

tam said...|Reply This Comment|

dah cari tapi tak jumpa la..cuba email sekali lagi..

Anonymous said...|Reply This Comment|

bagi email bro kat saya lagi.. mungkin bro send email salah..hehe =) atau bro mau terus telepon saya?

tam said...|Reply This Comment|

tinggal nombor telefon kat sini bleh.?
nanti aku hallo balik kat ang..

new post-hati hati beli laptop

Anonymous said...|Reply This Comment|

Jenson 012-3648647

Tam said...|Reply This Comment|

pada sape2 yg berminat tu,tinggalkan alamat email @nmbor telfn,aku akan hubungi kalau ada kelapangan..

Anonymous said...|Reply This Comment|

KETA SEGAK PAK TAM .... MASIH KEKURANGAN SATU BARANG YANG MENGANASKAN LAGI KETA..... HKS INTERCOOLER KAT DEPAN.... BARU NAMPAK GIGI BESI TU.... GOOD LUCK....HARAP JADI

paktam said...|Reply This Comment|

@Anonymousaaa tu la,mau letak gigi besi besar hks kat depan tu baru jadi panglima sikit nuu...

Tam said...|Reply This Comment|

kalau ada sapa2 yg nak swap pun boleh dipertimbangkan,tapi pastikan keta yg nak swap tu harga 15k kebawah ye,topap siket untuk cukupkan harga...

AzOne Retro said...|Reply This Comment|

SALAM PAK TAM

SHAH KAT SINI.. INSYAALLAH DALAM SEMINGGU DUA NI JADI JANJI AKU KAT PAK TAM..

SENANG2KANLAH KE LAMAN RETRO GPANGBUMORIC.BLOGSPOT.COM.. XBERAPA NAK SIAP TP OKLA..

AzOne Retro said...|Reply This Comment|

KALAU WAKTU TERDEKAT PAK TAM ADA TURUN SEL HALLO YE PAK TAM.. BLEH TRUS TGK KETA..

TQ..

Tam said...|Reply This Comment|

ok syah..kalau aku ada lalu sana,aku hallo nuuu.

Tam said...|Reply This Comment|

Cefiro a31 dah dijual,
kalau ada yang berminat dengan keta-keta lain leh klik kat link di bawah tu;
link honda accord 2.2 untuk dijual
link honda sv4 2.2 manual untuk dijual
link ford lynx untuk dijual
link wira vr4 untuk dijual
link ford tx3 b8210 untuk dijual

Post a Comment

Top Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...