Gambar mayat osama bin Laden Palsu?

Berita yang mengemparkan seluruh dunia kononya osama bin laden telah terbunuh dan dibunuh dalam pertempuran dengan tentera US semalam dipertikai banyak pihak dimana gambar mayat osama Laden dpercayai dibuat@fotocop dari gambar pejuang lain yang terbunuh...
Amerika seperti biasa bertindak kononya sebagai hero antarabangsa yang sentiasa berjaya membunuh dan mengalahkan lawanya,walau mereka pernah dimalukan dalam perang di vietnam,mereka sentiasa buat stagment merekalah juara hu hu..bangang sunguh yahudi nihh kan.
Terkini mereka mendakwa membunuh pemimpin tertinggi al-qaeda iaitu Osama Bin Laden,siap menunjukkan bukti gambar,apaaraaa pak obama ni rasanya tak pandai nak menipu macam pak Bush la kan,gambar dibawah ni aku rasa dapat menerangkan sesuatu pada pembaca semua..saksikan!!!!
Pada pandangan mata aku yang tak berapa terang nih,gambar paling kiri ialah gambar Osama semasa bercakap dalam satu video di mana ntah,manakala gambar paling kanan pula dikatakan Amerika gambar mayat Osama semasa terbunuh dalam pertempuran,ish-ish masuk akal ka org mati gambar boleh sama kedudukan mukanya iras,senyum,mulut,bibir mimik yang sama semasa hidup?
Gambar ditengah tu pula dilaporkan televisyen pakistan gambar mayat seorang pejuang yang terbunuh dan diklonkan dengan wajah Osama sebagai nak menunjukkan pada masyarakat dunia yang Osama telah mati..

Apa motif pak obama nih buat cerita macamnih? sapa tahu sila angkat hidung ye.. tapi pada pandangan aku mungkin presiden AS ni ada dua agenda,
Pertama-dia nak memenangi hati rakyat amerika kerana ingin mendapat sokongan untuk menjadi presiden bagi penggal ke-2,jadi bila berjaya bunuh osama dengan secara nutral populariti dia akan meningkat..
Kedua-mungkin dengan buat pengumuman Osama Laden dah mati sikit sebanyak akan melemahkan semangat pejuang-pejuang lain khususnya di dalam al-qaeda bagi mengurangkan penentangan terhadap AS atau...... tuhan ja yang tahu ...

0 comments/pendapat:

Catat Ulasan

Top Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...