accord sv4 convert bumper integra

Integra DC2 bumper plug in accord sv4 jaws.
 Gambar di atas ni sebelum pengkonvertan dilakukan,bumper asal sv4 kurus sikit,jadi nampak kurang mengamcam.
Setelah cari punya cari bumper yg sesuai,akhirnya aku dapt idea bumper integra untuk masuk kat accord aku nih,sebelum tu ada gak aku bertanya kat membe2 pomen,tapi kebanyakkan jwb kurang pasti arr bumper integra bole masuk atau tak kat sv4,sebab tak pernah dengar orang buat lg.
Akhir sekali aku nekad nak pasang gak le,cari di mudah.my,fuhh susah betul nak dapat bumper integra nih,yang ada pula kebanyakkan mahal btul..dah kalo rezeki tak kemana  kannn,akhirnya aku terjumpa satu ads di mudah.my area penang,harga bumper yang mamat tu jual menawan kalbu punya,
Apa lagi tanpa buang masa trus start keta g amik bumper tu kat tasek gelugor,berbekalkan minyak rm10 nasib baik sempat sampai tempat bumper tu dgn jayanya hu hu..(punya kalut tak smpat isi minyak).
dan inilah hsilnya,

 Dan inilah hasilnya..fuhhhh titik peluh aku akhirnya membuahkan hasil gak,rupanya pasang mudah sangat,plug and play ja.. cuma perlu buka beberapa parts bahagian depan tu..  Bumper depan integra ni kalau dibandingkan dengan bumper asal sv4 yang ni nampak lebih besar dan sporty sikit,siap ada lips original PU lg..
Ini gambar terkini arr,dah siap tinted lampu tu kasi gelap..baru nampak kejahatan melampau sikit hu hu..  cuma kalau jumpa JPJ alahai berdebar sikit arr,maklumlah JPJ cukup marah dengan tinted redup redup ni...ala ala Latok,ala la la Latok,Tok jangan saman aaaaaa...

Sekian kisah honda aku untuk hari ini....Havoc best.

5 comments/pendapat:

KechieX berkata...|Reply This Comment|

ooo...gitu ropanya bumper integra...signal taruk mane bro??

Tam berkata...|Reply This Comment|

signal join dengan lampu kecik kat atas tu...

Rid Ridd berkata...|Reply This Comment|

menarik jugak.. boleh perincikan x cara pemasangannya. contoh,kena buat braket baru ke... atau lain2.

Rid Ridd berkata...|Reply This Comment|

menarik jugak.. boleh perincikan x cara pemasangannya. contoh,kena buat braket baru ke... atau lain2.

mr paktam berkata...|Reply This Comment|

@Rid Ridd PnP je,lubang skru kat bumper tu pun sama dengan yg asal,cuma bahagian tepi (lubang skru bawah fnder) kna tebuk lubang baru kt bumper utk fit dengan lubang skru bawah fnder depan tu..
untuk keganasan yg maksima kasi gelap sikit lampu depan(bt sndiri/tinted).

tuto tentang bt cermin lampu depan bagi cerah bersinar/smoke sikit boleh tengok kat SINI : Cara Jernih Lampu yg Kusam/Malap/Kelabu

Catat Ulasan

Top Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...