PELUANG BERTEMU PENGASAS FACEBOOK

Pengasas laman sosial Facebook yang anggaran kekayaannya sebanyak AS$7 bilion (RM21.6 bilion), Mark Zuckerberg dilihat memasuki sebuah bar di Bangkok bersama seorang rakan wanita pada Isnin lalu, lapor sebuah akhbar semalam.


Seorang peminat filem The Social Network, Nattawat Samattadol memberitahu bahawa dia melihat Zuckerberg memasuki pub itu dengan memakai baju T, seluar jean dan selipar.
Filem The Social Network mengisahkan kehidupan Zuckerberg semasa dia mencipta laman Facebook.
Nattawat berkata, dia terlebih dahulu mencari gambar Zuckerberg di laman Google bagi memastikan lelaki yang dilihatnya itu merupakan pengasas Facebook sebelum menegurnya dengan bertanya: "Adakah kamu Mark Zuckerberg?"GAMBAR menunjukkan Mark Zuckerberg (kiri) tiba untuk menghadiri majlis perkahwinan Naib Presiden Facebook, Chris Cox di sebuah restoran di tengah Bangkok pada Rabu lalu.


Zuckerberg menjawab: "Ya. Tetapi kenapa tempat ini dipenuhi dengan ramai orang?"
Menurut Nattawat, seorang wanita kemudian datang ke arah Zuckerberg dan memberitahu pengasas Facebook itu bahawa tempat duduk dalam bar tersebut sudah penuh kerana terdapat persembahan band Room 36.
Zuckerberg kemudian keluar dari bar tersebut bersama rakan wanitanya itu.
Dia turut menghadiri majlis perkahwinan Naib Presiden Facebook, Chris Cox dengan seorang wanita Thailand di sebuah restoran di tengah Bangkok pada Rabu lalu.

Cox berkahwin dengan Visra Vichit-Vadakan yang merupakan anak pengasas bersama pembekal perkhidmatan Internet, CS Loxinfo PCL.
Bapa Visra, Vivatvong memberitahu akhbar Thailand bahawa Zuckerberg meminta dia merahsiakan kedatangannya ke Bangkok. - Agensi

2 comments/pendapat:

Tanpa Nama berkata...|Reply This Comment|

memang bertuah giler orang yang berjumpa dengan dia nie.. kan?

happy new year 2011.. may love and prosperity always be with you and your family..

Tam berkata...|Reply This Comment|

@P A U L I N E tima kasihh.. memang bertuah la kan,nak jadi hebat,kene cipta sesuatu yang hebat baru nampak hebat dimata yg terhebat..

Catat Ulasan

Top Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...