cara membuat tulisan bergerak

Asalamualaikum dan salam sejahtera pembaca semua,hari ini aku nak berkongsi tips bagaimana membuat perkataan bergerak dalam blog,seperti yang dibawah tu..
Bagi blogger yang dah terorrr tu tip blog ni 'kacang' la kan..tapi bagi blogger yang baru menjadi penulis macam aku ni rasa2 berguna gak tip ni..susah ke nak buat.?oh tidak...mudah je macam mudah.com.

BAGAIMANA MEMBUAT PERKATAAN BERGERAK

Pertama sekali daftar masuk blog kita dulu(kalau blog org cmna nak buat kan)
pastu pergi ke New Post atau Edit Post, klik kat button EDIT HTML  seperti dalam gambar dibawah
Masukkan kod ni  
<marquee behavior="scroll">MASUKKAN AYAT SENDIRI SINI</marquee>
Pastikan klik button Edit Html dulu sebelum masukkan kod tersebut.

Senang 2u kan,selamat mencuba tip part(I),nantikan post akan datang 10 lagi tips tulisan+background bergerak,gambar bergerak+tulisan,cara buat perkataan bergerak ke kanan+kiri,cara membuat perkataan bergerak melompat-lompat dan lagi-lagi..
Sudah habis baca,komen le sikit ye,penat menulis ni..

14 comments/pendapat:

mizzura berkata...|Reply This Comment|

nanti saya test...thanks info..

SERVER is here. berkata...|Reply This Comment|

haha..,
kalo terer koding. sumernye snng kn?kn?

tam berkata...|Reply This Comment|

cik sever pun kalau ada apa tip,kongsi-kongsi le dengan org sini ye..

redzuan berkata...|Reply This Comment|

sy dulu ada letak kat blog sy tulisan bergerak ni, tp sometimes lembap loading blog kita.

tam berkata...|Reply This Comment|

ya ka..kena buat kajian nihh..

y--square berkata...|Reply This Comment|

ooww... ok! Thanks!

Tam berkata...|Reply This Comment|

welcome welcome....

fara feroza berkata...|Reply This Comment|

best2..nanti try..tp blog leh tmbah berat tak.?

Tam berkata...|Reply This Comment|

takdelah,saya still guna kat blog ni,ok je pun.load cam biase je..

sanguone.com™ berkata...|Reply This Comment|

TidaK BErguna

Tam berkata...|Reply This Comment|

tak berguna untuk seorang tapi berguna untuk seorang yang lain...

Jambu batu berkata...|Reply This Comment|

tq atas kongsi ilmu..saya dah cuba .mmg bergerak.mudah saja

mr paktam berkata...|Reply This Comment|

sama2..selamat datang.

Tanpa Nama berkata...|Reply This Comment|

manfaat tuk semua.......tk

Catat Ulasan

Top Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...