bagaimana cara buat perkataan dalam blog berkelip-kelip

Salam bloger2 semua dan yang sewaktu denganya..aa kali ni aku nak kongsi bagaimana cara2 nak buat perkataan dalam blog berkelip-kelip cam lampu raya..lip lap lip lap lagi..
takda la nanti nampak sama ja semua perkataan tu kan.!

Contohnya cam kita nak masukkan link dalam new post@edit template, kalau letak link camtu ja kekadang visitor ke blog kita tak perasan kan.!
kalau tulisan tu berkelip-kelip,sikit sebanyak kornea mata pelawat2 blog korang akan terperasan link tu,

disamping masukkkan warna yang berlainan pada perkataan,korang boleh juga gunakan tip ni untuk highlgt perkataan yang mana korang utamakan..dengan memasukkan kod ni,perkataan yang kita taip tu akan nampak macam ni     http://advertisement-2u.blogspot.com

Caranya lebih kurang macam ni le:

Mula2 pergi ke NEW POST @ EDIT POST@TEMPLATE:(pilih salah satu)
selepas dah taip apa2 perkatan klik pada EDIT HTML seperti dalam gambar ni:

Kemudian letatkan kod ni  <blink>  di awal perkatan dan </blink> diakhir perkataan yang kita tulis tu,contoh: <blink>warning virus found</blink>
selepas tu klik balik button COMPOSE untuk lihat bagaimana hasilnya.
(pastikan klik EDIT HTML dulu sebelum masukkan kod tadi)

Sekian untuk kali ni,jangan lupa nantikan keluaran akan datang !!
' Bagaimana cara custom background ' dalam blog.

selamat mencuba dan selamat beramal...

by-Tam
sharing is caring
copyright advertisement-2u

http://advertisement-2u.blogspot.com

6 comments/pendapat:

PUANSTOBERI berkata...|Reply This Comment|

Mmg tgh cari cemana nak buat blink blink tu. Bes..bes..tenkiu yer tuan tanah..ai da kredit balik dlm blog ai ttg tuto nih.. :))

tam berkata...|Reply This Comment|

sama2 sharing is caring,tuan tanah mengalukan kedatangan blogger2 semua..lebih banyak tip akan menyusul lepas ni..

axelida berkata...|Reply This Comment|

terima kasih tuan tanah...

GRAND SEASON HOTEL DAPAT SIJIL HALAL KE TAK?

eimah berkata...|Reply This Comment|

salam...tq bg ilmu yg sgt b'guna....muahsss

tam berkata...|Reply This Comment|

same-same le kite..rasa bersemangat lagi ni dapt ciuman percuma dari eimah stoberi he he..jgn lupa lawat post ni,tips tinggkatkan pengunjung blog=

http://advertisement-2u.blogspot.com/2010/10/how-to-increase-traffic-to-your-blog.html

deqlis berkata...|Reply This Comment|

thank... dah try wat menjadik...:-)

Catat Ulasan

Top Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...